• Zápis do materskej školy od 02.05.2024 - 17.05.2024
          • Zápis do materskej školy od 02.05.2024 - 17.05.2024

          • Podávanie žiadostí o prijatie dieťaťa do materskej školy pre školský rok 2024/2025 bude prebiehať od 02. 05. 2024 do 17. 05. 2024. Novú prihlášku nájdete na stránke  https://msdiosered.edupage.org/ v hlavnom menu. 

            Elektronické prihlášky budú spustené od 02.05.2024.

            Elektronické prihlášky vyplníte na stránke školy, následne vytlačíte.

            Prosíme o správne vyplnenie údajov a dodržiavanie použitia diakritiky.

            Prihlášku do MŠ dáte potvrdiť lekárovi.

            Obe prihlášky podpíšu obaja zákonní zástupcovia a následne doručíte do MŠ D. Štúra 2116/36, 926 01 Sereď ( tel. kontakt 031 789 49 23 ).

             

            Písomná žiadosť ( elektronická prihláška )zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia o prijatie dieťaťa do materskej školy a potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa

            Dieťa sa do materskej školy prijíma vždy len na základe písomnej žiadosti ( elektronická prihláška ) o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie (ďalej len „žiadosť“). Zákonný zástupca dieťaťa alebo zástupca zariadenia (ďalej len „zákonný zástupca“) spolu so žiadosťou do materskej školy predkladá aj potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa (ďalej len „potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti“). Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti nie je potvrdením o aktuálnom zdravotnom stave dieťaťa, ale je potvrdením o jeho zdravotnej spôsobilosti absolvovať predprimárne vzdelávanie v materskej škole.

             

            Spôsob podania žiadosti

            Zákonný zástupca môže podať žiadosť po vyplnení elektronickej prihlášky:

            - osobne,

            - poštou na adresu materskej školy,

            - e-mailom alebo odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu.

            Podľa § 59 ods. 6 školského zákona môže zákonný zástupca materskej škole doručiť žiadosť aj prostredníctvom: 

            -   a) elektronického podania doručeného do elektronickej schránky materskej školy,

            - b) elektronického dokumentu, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom.

            Dátum potvrdenia od lekára nesmie byť starší ako dátum podania žiadosti. Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno – vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného poradenského zariadenia.

            V súlade s ods.1 § 28 a zákona č. 245/2008 Z.z. zákon o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov je od septembra 2021 predprimárne vzdelávanie v materskej škole povinné pre všetky päťročné deti (sú to deti, ktoré medzi 1. septembrom 2023 a 31. augustom 2024 vrátane dovŕšili šesť rokov veku) a všetky štvorročné deti ( sú to deti, ktoré medzi 1. septembrom 2023 a 31. augustom 2024 vrátane dovŕšili štyri roky veku).

            Povinné predprimárne vzdelávanie plní dieťa formou pravidelného denného dochádzania do materskej školy v rozsahu najmenej 4 hodiny denne. Päťročné deti budú do spádovej materskej školy prijímané prednostne.

            Spádová oblasť pre Materskú školu na Ul. D. Štúra budova A a B  (vrátane elokovaných pracovísk na Cukrovarskej, Fándlyho a Pažitnej ul.):

            Amazonská, Bratislavská, Cukrovarská, D. Štúra, Dolnostredská, Fándlyho, Garbiarska, Jarná ulica, Južná, Kasárenská, Kostolná, Kukučínova, Letná, M. R. Štefánika, Malý háj, Mládežnícka, Mlynárska, Námestie slobody, Niklová, Novomestská, Nový majer, Pažitná, Poľná, Priemyselná, Šintavská, Školská, Trnavská cesta, Vinárska, Vonkajší rad, Železničná a deti s trvalým bydliskom „mesto Sereď“.

             

            Podmienky prijímania :

            –   prednostne prijímame deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné  a následne deti, ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie, t.j. deti ktoré dovŕšia 4 roky do 31. augusta 2024, 

            – prijímame deti s osvojenými hygienickými ( používanie WC, nemať plienky) a sebaobslužnými návykmi.

             

            Pred odoslaním prihlášky si prosím, prečítajte informovanie dotknutej osoby v zmysle čl.13 Nariadenia GDPR.

          • 2% dane

          • Vážení rodičia,

             

            aj tento rok sa môžete  rozhodnúť, či ponecháte všetky Vaše dane štátu, alebo či 2% z nich venujete na dobrú vec.

            Budeme veľmi radi, keď podporíte 2%-ami z Vašich daní deti materskej školy.

            Vaše 2% z daní budú využité účelne a zmysluplne, o čom rozhodnú zástupcovia rodičovskej rady.  

             

            Kroky pre venovanie 2% z dane:

            1./ Tí, ktorí podávajú  daňové priznanie (FO), vyhlásenie k 2% z daní je už súčasťou daňového priznania.

            2./ Ak ste zamestnaní: požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov a o vystavenie potvrdenia o zaplatení dane a   najneskôr do 30. apríla 2024 obidva vyplnené formuláre na 2% z daní pošlite/ doručte daňovému úradu v mieste Vášho trvalého bydliska, alebo odovzdajte v materskej škole.

             

             

            ĎAKUJEME

             

            Vyhlasenie_V2Pv21_1_(1).pdf

        • Zápis do Materskej školy  od 02.05.2023  do 12.05.2023
          • Zápis do Materskej školy od 02.05.2023 do 12.05.2023

          • Podávanie žiadostí o prijatie dieťaťa do materskej školy pre školský rok 2023/2024 bude prebiehať od 02. 05. 2023 do 12. 05. 2023. Novú prihlášku nájdete na stránke  https://msdiosered.edupage.org/ v hlavnom menu. Elektronické prihlášky budú spustené od 02.05.2023.

            Následne vyplnenú, potvrdenú od lekára s vyjadrením či je dieťa očkované alebo nie je , podpísanú prihlášku oboma zákonnými zástupcami a žiadosť o prijatie do školskej jedálne zašlete poštou, naskenovanú podpísanú prihlášku na adresu materskej školy alebo ju osobne doručíte riaditeľke materskej školy.

            Dátum potvrdenia od lekára nesmie byť starší ako dátum podania žiadosti. Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno – vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného poradenského zariadenia.

            V súlade s ods.1 § 28 a zákona č. 245/2008 Z.z. zákon o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov je od septembra 2021 predprimárne vzdelávanie v materskej škole povinné pre všetky päťročné deti. Sú to deti, ktoré medzi 1. septembrom 2022 a 31. augustom 2023 vrátane dovŕšili šesť rokov veku. Povinné predprimárne vzdelávanie plní dieťa formou pravidelného denného dochádzania do materskej školy v rozsahu najmenej 4 hodiny denne. Päťročné deti budú do spádovej materskej školy prijímané prednostne.

            Spádová oblasť pre Materskú školu na Ul. D. Štúra budova A a B  (vrátane elokovaných pracovísk na Cukrovarskej, Fándlyho a Pažitnej ul.):

            Amazonská, Bratislavská, Cukrovarská, Ul. D. Štúra, Dolnostredská, Fándlyho, Garbiarska, Južná, Jarná, Kasárenská, Kostolná, Kukučínova, Letná, Ul. M. R. Štefánika, Malý háj, Mládežnícka, Mlynárska, Námestie slobody, Niklová, Novomestská, Nový majer, Pažitná, Poľná, Priemyselná, Šintavská, Školská, Trnavská cesta, Vinárska, Vonkajší rad, Železničná, mesto Sereď.

            Podmienky prijímania :

            – prednostne prijímame deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné,

            –– prijímame deti s osvojenými hygienickými ( používanie WC, nemať plienky) a sebaobslužnými návykmi

            Pred odoslaním prihlášky si prosím, prečítajte informovanie dotknutej osoby v zmysle čl.13 Nariadenia GDPR.

        • 2 %
          • 2 %

          • IČO             173196170690

            názov        SRRZ - RZ pri Materskej škole 

             

            Aj tento rok sa môžete slobodne rozhodnúť,

            či ponecháte všetky Vaše dane štátu alebo či 2 % z nich venujete na dobrú vec.

            Budeme radi, keď podporíte 2 % z Vašich daní deti materskej školy.

            Vaše 2% daní budú využité účelne a zmysluplne, o čom rozhodnú zástupcovia rodičovskej rady.  

             

             

            Kroky pre venovanie 2% z dane:

            1./ Tí, ktorí podávajú  daňové priznanie (FO) - vyhlásenie k 2% daní je už súčasťou daňového priznania.

            2./ Ak ste zamestnaní: požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov a o vystavenie potvrdenia o zaplatení dane a   najneskôr do 30. apríla 2023 vyplnené formuláre na 2% daní   pošlite/doručte daňovému úradu v mieste vášho trvalého bydliska, alebo odovzajte v materskej škole.

             

            Vyhlasenie_V2Pv21_1.pdf

            vyhlasenie(1).pdf

        • CZŠ sv. Cyrila a Metoda Vás pozýva v sobotu 1. apríla od 10.00 do 11.30 hod na vedecké experimenty.
          • CZŠ sv. Cyrila a Metoda Vás pozýva v sobotu 1. apríla od 10.00 do 11.30 hod na vedecké experimenty.

          • 1.4. 2023 (sobota)

            od 10.00 do 11.30 v priestoroch CZŠ

            CZŠ sv. Cyrila a Metoda pozýva do svojich priestorov všetkých zvedavcov vo veku 4-6 rokov na vedecké experimenty v sobotu 1. apríla od 10.00 do 11.30 hod. Príď a zaži dopoludnie plné prekvapení, zábavy a hry.

            • Science workshop je určený pre deti vo veku od 4 – 6 rokov. Tvorí ho séria  vedeckých experimentov podnecujúcich kreativitu, logické myslenie a hlavne pozitívne vnímanie vedy a techniky.
            • Edukačné hry rozvíjajú skupinovú spoluprácu a pomáhajú odstraňovať bariéry pri nástupe do školy.
            • Deti si prakticky vyskúšajú vzrušujúce vedecké experimenty s lektormi George Science a   zábavnou formou získajú nové poznatky, rodičia si oddýchnu pri kávičke☺.

            Cieľom projektu George Science je vďaka pútavej, interaktívnej forme, v podstate hry, objasniť deťom základné vedné disciplíny chémiu, matematiku, fyziku a ďalšie prírodovedné odbory. 

             

            George_Science.pdf

             

          • Deň otvorených dverí CZŠ sv. Cyrila a Metoda v Seredi

          • Vážení rodičia,

                           mnohí z Vás už zachytili informáciu o konaní Dňa otvorených dverí u nás v škole 21.marca 2023 od 8,00 hod.- 16,00 hod. V tento deň Vás pozývame medzi nás aj na ukážkové hodiny.  Budete mať príležitosť nazrieť do bežného vyučovacieho dňa, vidieť a počuť ako učíme, zúčastniť sa hodín bilingválneho programu, spoznať pedagógov, naše priestory a precítiť atmosféru u nás v škole. Aj v tomto školskom roku budeme otvárať 2 triedy 1.ročníka – 1 triedu s bilingválnym programom a 1 triedu s tradičným programom. Aspoň pár riadkami mi dovoľte, predstaviť Vám každý z nich.

            BILINGVÁLNY PROGRAM

            • overený program v praxi so skúsenosťami otvárame  už 4 školský rok
            • udržateľný program po celú dobu štúdia žiaka na základnej škole v ročníkoch 1.-9.
            • bilingválny program nezasahuje do štátneho vzdelávacieho programu, je súčasťou vyučovacej metódy
            • pri zápise a nástupe do 1.ročníka dieťa nemusí vedieť po anglicky
            • žiaci budú komunikovať v anglickom jazyku 7 hodín v rôznych predmetoch
            • na vyučovacej hodine je spolu s kvalifikovaným pedagógom  prítomný aj lektor WINGS. Toto umožňuje dôraz na individuálny prístup k žiakom prostredníctvom skupín s malým počtom žiakov
            • na vyučovacích hodinách sa učí v blokoch – tematicky sa preberá jedna téma na viacerých predmetoch a  komunikuje sa v anglickom jazyku
            • deti sa počas hodín stretnú so zážitkovým učením a projektovou  prácou
            • v 6.ročníku možnosť voľby druhého cudzieho jazyka
            • uvedený bilingválny program je spoplatnený sumou 34 eur mesačne
            • v prípade ak žiak nezvládne bilingválny program, môže, na základe žiadosti rodiča  prestúpiť do triedy 1.ročníka s doterajším školským vzdelávacím programom, nakoľko bilingválny program nezasahuje do štátneho vzdelávacieho programu.


            TRADIČNÝ  PROGRAM

            • rozšírené vyučovanie anglického jazyka už od 1.ročníka /až po 9.ročník/
            • možnosť voľby druhého cudzieho jazyka
            • možnosť voľby rozšíreného vyučovania anglického jazyka predmetom Komunikácia anglického jazyka
            • rozšírené vyučovanie predmetu informatika


            Na Vaše otázky Vám radi odpovieme kedykoľvek, nielen počas Dňa otvorených dverí na základe mailového či  telefonického kontaktu.

                                                                                    S úctou Ing. Monika Kroláková, riaditeľka školy.

            email: riaditel.czssered@gmail.com,   tel. : 0918 510 922


            A4.pdf​​​​​​​


        •  2% SRRZ - RZ pri materskej škole
          • 2% SRRZ - RZ pri materskej škole

          •  

            IČO             173196170690

            názov        SRRZ - RZ pri Materskej škole 

             

            Aj tento rok sa môžete slobodne rozhodnúť,

            či ponecháte všetky Vaše dane štátu alebo či 2 % z nich venujete na dobrú vec.

            Budeme radi, keď podporíte 2 % z Vašich daní deti materskej školy.

            Vaše 2% daní budú využité účelne a zmysluplne, o čom rozhodnú zástupcovia rodičovskej rady.  

             

             

            Kroky pre venovanie 2% z dane:

            1./ Tí, ktorí podávajú  daňové priznanie (FO) - vyhlásenie k 2% daní je už súčasťou daňového priznania.

            2./ Ak ste zamestnaní: požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov a o vystavenie potvrdenia o zaplatení dane a   najneskôr do 30. apríla 2023 vyplnené formuláre na 2% daní   pošlite/doručte daňovému úradu v mieste vášho trvalého bydliska, alebo odovzajte v materskej škole.

             

            Vyhlasenie_V2Pv21_1.pdf

            vyhlasenie(1).pdf

             

        • Informácie k dotáciam od 01.01.2023
          • Informácie k dotáciam od 01.01.2023

          • V súlade so zmenou zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov s účinnosťou od 01.01.2023 sa mení poskytovanie dotácií na stravu v prípade detí, ktorým je dotácia na stravu poskytovaná z titulu neuplatnenia si daňového bonusu na dieťa.

            Vzhľadom na predmetnú novelu zákona o dani z príjmov, oprávnenosť dieťaťa na poskytnutie dotácie na stravu jeho zákonný zástupca preukazuje zriaďovateľovi školy novým čestným vyhlásením, v ktorom vyhlasuje, že na toto dieťa nebude uplatnený nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré nedovŕšilo 18 rokov veku.

            V nadväznosti na uvedené Vám v prílohe predkladáme upravené čestné vyhlásenie o neuplatnení si daňového bonusu na dieťa, ktoré je pre zákonných zástupcov detí z Ukrajiny preložené aj do ukrajinského jazyka.  Upravené čestné vyhlásenia, ako aj informácie o zmenách v poskytovaní dotácií na stravu od 01.01.2023 sú zverejnené aj na webovom sídle ústredia: Dotácie pre deti > ÚPSVaR (gov.sk) Poskytovanie dotácií na stravu od 01.01.2023 > ÚPSVaR (gov.sk)

            ​​​​​​​

        • Prerušenie prevádzky materských škôl bude od 23. do 31. decembra vrátane
          • Prerušenie prevádzky materských škôl bude od 23. do 31. decembra vrátane

          • ​​​​

             

            ​​​​​

            Prerušenie prevádzky materských škôl bude od 23. do 31. decembra vrátane

            ŠKOLSTVO A VZDELÁVANIE      Mgr. Silvia Kováčová Vedúca oddelenia školstva, rodiny, kultúry a športu MsÚ v Seredi      9. DEC 2022

            Mesto Sereď na základe zisťovania záujmu  rodičov riaditeľkami materských škôl prerušuje prevádzku materských škôl od 23. 12. 2022 do 31. 12.  2022 vrátane.

             

            Od 02. 01. 2023 do 05. 01. 2023 obmedzuje prevádzku materských škôl a v tomto období bude v prevádzke elokované pracovisko na Podzámskej ul. pre deti MŠ Komenského a elokované pracovisko na Cukrovarskej ulici pre deti MŠ Ul. D. Štúra.

          • Zníženie energetickej náročnosti budovy MŠ Dionýza Štúra A v Seredi

          • Názov projektu:              Zníženie energetickej náročnosti budovy MŠ Dionýza Štúra A v Seredi

            Kód ITMS:                      NFP310040BTS2

             

            V rámci hore uvedeného projektu si vám dovoľujeme oznámiť miesto a dátum realizácie staveniska:

            Miesto:               MŠ Dionýza Štúra A, ul. D. Štúra 2116/36, 926 01  SEREĎ

            Dátum:                27.6.2022 - 27.9.2022

          • Čerstvé hlavičky

          • Registrovali sme sa do 4. ročníka projektu Čerstvé hlavičky.

            O tom, ktoré základne a materské školy získajú ovocie a zeleninu na týždennej báze počas celého školského roka rozhodne verejnosť hlasovaním.

             

            Informácie k hlasovaniu:

            Hlasovanie bude prebiehať od 28.4.-1.6.2022 na:

                 www.cerstvehlavicky.sk

             

            Hlasovať:

            - môže ktokoľvek, po tom čo sa zaregistruje svojím emailom a telefónnym číslom na vyššie uvedenej stránke

            - je možné každý deň, pričom každý deň je možné zahlasovať raz za školu a raz za škôlku. Teda každý môže v jeden deň odovzdať max. 2 hlasy (z toho 1 škole a 1 škôlke)

            - môžete nielen cez počítač, ale aj cez smartfóny.

            TAK PROSÍME HLASOVAŤ

          • Vážení rodičia!

          • Zápis do školy sa blíži a s ním súvisí výber školy pre Vaše dieťa. Verím, že väčšina z Vás už vyplnila elektronickú prihlášku (nie je rozhodujúca, rozhodujúci je osobný zápis a podpísanie elektronickej prihlášky alebo vypísanie novej prihlášky) a rozhodla sa pre jednu z troch škôl, ktoré sa v našom meste nachádzajú.

            Dovolím si tvrdiť, že všetky školy v meste sú skvelé! Rozdiel medzi nimi je  okrem školského vzdelávacieho programu  v priestoroch,  v ktorých sídlia a možnostiach s tým súvisiacich,  v projektoch, na ktorých školy spolupracujú, histórii a progrese. Všetky uvedené informácie nájdete na webových stránkach škôl https://zskomsered.edupage.org/news/#news-2188 .

            Možno ste sklamaní, že ZŠ Jana Amosa Komenského ani v tomto roku neorganizovala Deň otvorených dverí pre budúcich prvákov. Napriek tomu, že pandemická situácia sa zlepšuje, škola v záujme ochrany zdravia žiakov a zamestnancov neustále eliminuje aktivity počas ktorých vstupujú do priestorov školy skupiny ľudí. Pozitivita na škole  je v poslednom období omnoho vyššia ako počas vrcholu pandémie. A keďže našou prioritou je vytvoriť bezpečné prostredie pre všetkých, dúfame, že virtuálna prehliadka  http://www.provirtual.sk/images/projekty/projekt877/zssered.html  a video

            https://www.youtube.com/watch?v=nCjRbhc_RPU Vám osobnú návštevu aspoň čiastočne vynahradia.

            Tešíme sa na stretnutie na zápise 29.4.2022 a 30.4.2022 https://lnk.sk/grws.

            PaedDr. Paulína Krivosudská, riaditeľka ZŠ Jana Amosa Komenského

        • Zápis do materskej  školy od 02.05.2022 do 15.05.2022
          • Zápis do materskej školy od 02.05.2022 do 15.05.2022

          •  

            Podávanie žiadostí o prijatie dieťaťa do materskej školy pre školský rok 2022/2023 bude prebiehať od 02. 05. 2022 do 15. 05. 2022. Novú prihlášku nájdete na stránke  https://msdiosered.edupage.org/ v hlavnom menu. Elektronické prihlášky budú spustené od 02.05.2022.

            Následne vyplnenú, potvrdenú od lekára, podpísanú prihlášku oboma zákonnými zástupcami a žiadosť o prijatie do školskej jedálne zašlete poštou, naskenovanú podpísanú prihlášku na adresu materskej školy alebo ju osobne doručíte riaditeľke materskej školy.

            Dátum potvrdenia od lekára nesmie byť starší ako dátum podania žiadosti. Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno – vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného poradenského zariadenia.

            V súlade s ods.1 § 28 a zákona č. 245/2008 Z.z. zákon o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov je od septembra 2021 predprimárne vzdelávanie v materskej škole povinné pre všetky päťročné deti. Sú to deti, ktoré medzi 1. septembrom 2021 a 31. augustom 2022 vrátane dovŕšili päť rokov veku. Povinné predprimárne vzdelávanie plní dieťa formou pravidelného denného dochádzania do materskej školy v rozsahu najmenej 4 hodiny denne. Päťročné deti budú do spádovej materskej školy prijímané prednostne.

            Spádová oblasť pre Materskú školu na Ul. D. Štúra (vrátane elokovaných pracovísk na Cukrovarskej, Fándlyho a Pažitnej ul.):

            Amazonská, Bratislavská, Cukrovarská, Ul. D. Štúra, Dolnostredská, Fándlyho, Garbiarska, Južná, Jarná, Kasárenská, Kostolná, Kukučínova, Letná, Ul. M. R. Štefánika, Malý háj, Mládežnícka, Mlynárska, Námestie slobody, Niklová, Novomestská, Nový majer, Pažitná, Poľná, Priemyselná, Šintavská, Školská, Trnavská cesta, Vinárska, Vonkajší rad, Železničná, mesto Sereď.

            Podmienky prijímania :

            - prednostne prijímame deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné,

            - výnimočne možno do materskej školy prijať dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku ak to personálne , priestorové podmienky dovolia

            - prijímame deti s osvojenými hygienickými ( používanie WC, nemať plienky) a sebaobslužnými návykmi

            Pred odoslaním prihlášky si prosím, prečítajte informovanie dotknutej osoby v zmysle čl.13 Nariadenia GDPR.

            https://www.osobnyudaj.sk/informovanie/37839977/sk/zakladne-informacie

        • Venovanie 2% z dane
          • Venovanie 2% z dane

          • SRRZ - RZ pri materskej škole

            Aj tento rok sa môžete slobodne rozhodnúť,

            či ponecháte všetky Vaše dane štátu alebo či 2 % z nich venujete na dobrú vec.

            Budeme radi, keď podporíte 2 % z Vašich daní deti materskej školy.

            Vaše 2% daní budú využité účelne a zmysluplne, o čom rozhodnú zástupcovia rodičovskej rady.  

             

             

            Kroky pre venovanie 2% z dane:

            1./ Tí, ktorí podávajú  daňové priznanie (FO) - vyhlásenie k 2% daní je už súčasťou daňového priznania.

            2./ Ak ste zamestnaní: požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov a o vystavenie potvrdenia o zaplatení dane a   najneskôr do 30. apríla 2023 vyplnené formuláre na 2% daní   pošlite/doručte daňovému úradu v mieste vášho trvalého bydliska, alebo odovzajte v materskej škole.

             

            vyhlasenie.pdf

             

        • Platby za stravné a čiastočnú úradu nákladov v školskom zariadení /školné/.
          • Platby za stravné a čiastočnú úradu nákladov v školskom zariadení /školné/.

          • Informácie k platbám

            Stravné

            1. Za deti navštevujúce MŠ D. Štúra budova A, budova B a elokované triedy Pažitná, budú zákonní zástupcovia platiť platby za stravné nasledovne:

            - prvá platba čo najskôr 36,34 €

            - od 20. -25. septembra si môžete nadstaviť trvalé príkazy v sume 36,34  € / strava sa platí mesiac vopred /

            číslo účtu školskej jedálne

            SK61 0900 0000 0051 7163 6161  

            Dôležitý údaj – poznámka alebo správa pre adresáta v platobnom príkaze zadávajte  meno a priezvisko dieťaťa (pozor neuvádzať mená rodičov).

             

            1. Za deti navštevujúce elokované pracovisko Cukrovarská a elokované pracovisko Fándlyho, budú zákonní zástupcovia platiť platby za stravné nasledovne:

            - prvá platba čo najskôr 36,34 €

            - od 20. -25. septembra si môžete nadstaviť trvalé príkazy v sume 36,34  € / strava sa platí mesiac vopred /

            číslo účtu školskej jedálne

            SK95 0900 0000 0050 7643 1504

            Dôležitý údaj – poznámka alebo správa pre adresáta v platobnom príkaze zadávajte  meno a priezvisko dieťaťa  (pozor neuvádzať mená rodičov).

             

            Čiastočná úhrada nákladov v školskom zariadení  / školné /

             

            3. Za deti navštevujúce MŠ D. Štúra a elokované pracoviská, budú zákonní zástupcovia platiť platby za školné okrem detí navštevujúce posledný rok / predškoláci /nasledovne:

            - platí sa na vždy na aktuálny mesiac do 10. v mesiaci

            Prosíme zákonných zástupcov, aby platili čiastočnú úhradu nákladov v školskom zariadení / školné / v daný mesiac, nie platby vopred.

            môžete si nadstaviť trvalé príkazy / napr. na 8. v mesiaci /

            číslo účtu materskej školy za školné 

            SK37 0900 0000 0051 6784 6318

            - platba za mesiac je 20,- €

            Dôležitý údaj – poznámka alebo správa pre adresáta v platobnom príkaze zadávajte  meno a priezvisko dieťaťa  (pozor neuvádzať mená rodičov).

             

             

             

          • Zmeny v poskytovaní dotácie na stravu

          • Vážení rodičia,

            od 1. augusta 2021 končí plošné poskytovanie dotácií na stravu pre žiakov základných škôl a detí v poslednom ročníku materských škôl.

            Od augusta 2021 bude štát prispievať na stravovanie:

            1. dieťaťa,  ktoré navštevuje materskú školu alebo základnú školu a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima.  Potvrdenie o splnení tejto podmienky vydáva ÚPSVaR je povinný predložiť zákonný zástupca.  Životné minimum platné od júla 2021 je 218,06 eura na plnoletú fyzickú osobu, 152,12 eura na ďalšiu spoločne posudzovanú plnoletú fyzickú osobu a 99,56 eura na dieťa.

            2. dieťaťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy alebo základnú školu a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov, žijúce s ním v domácnosti. Splnenie tejto podmienky sú povinní preukázať obidvaja zákonní zástupcovia čestnými vyhláseniami.  

            Zákonný zástupca dieťaťa, resp. fyzická osoba, v ktorej starostlivosti je dieťa, ak by si v čase poskytovania dotácie na stravu uplatnil daňový bonus, je povinný o uvedenom bezodkladne informovať s tým, že si musí byť vedomý právnych dôsledkov nepravdivého vyhlásenia (trestný čin podvodu podľa § 221 zákona č. 300/2005 Z. z., Trestný zákon v znení neskorších predpisov) a povinnosti vrátiť všetky finančné prostriedky poskytnuté na toto dieťa ako dotáciu na stravu.

            K poskytnutiu dotácií na stravu je nevyhnutné predložiť jedno z týchto potvrdení:

            - potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi,

            - potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima,

            - čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa – každý zákonný zástupca osobitne.

            Ak spĺňate podmienky a máte záujem o dotáciu na podporu stravovacích návykov pre vaše dieťa, nahláste túto skutočnosť a doručte potvrdenie z ÚPSVaR, resp. čestné vyhlásenie najneskôr do 23.07.2021 do MŠ D. Štúra č. 2116/36 Sereď. V prípade neprítomnosti zamestnancov MŠ, prosím vhoďte poštu do schánky na bráne MŠ.

            V prípade nejasností alebo otázok nás kontaktujte telefonicky na tel. č.: 031 789 49 23

            cestne_vyhlasenie.docx