• Čerstvé hlavičky

          • Registrovali sme sa do 4. ročníka projektu Čerstvé hlavičky.

            O tom, ktoré základne a materské školy získajú ovocie a zeleninu na týždennej báze počas celého školského roka rozhodne verejnosť hlasovaním.

             

            Informácie k hlasovaniu:

            Hlasovanie bude prebiehať od 28.4.-1.6.2022 na:

                 www.cerstvehlavicky.sk

             

            Hlasovať:

            - môže ktokoľvek, po tom čo sa zaregistruje svojím emailom a telefónnym číslom na vyššie uvedenej stránke

            - je možné každý deň, pričom každý deň je možné zahlasovať raz za školu a raz za škôlku. Teda každý môže v jeden deň odovzdať max. 2 hlasy (z toho 1 škole a 1 škôlke)

            - môžete nielen cez počítač, ale aj cez smartfóny.

            TAK PROSÍME HLASOVAŤ

          • Vážení rodičia!

          • Zápis do školy sa blíži a s ním súvisí výber školy pre Vaše dieťa. Verím, že väčšina z Vás už vyplnila elektronickú prihlášku (nie je rozhodujúca, rozhodujúci je osobný zápis a podpísanie elektronickej prihlášky alebo vypísanie novej prihlášky) a rozhodla sa pre jednu z troch škôl, ktoré sa v našom meste nachádzajú.

            Dovolím si tvrdiť, že všetky školy v meste sú skvelé! Rozdiel medzi nimi je  okrem školského vzdelávacieho programu  v priestoroch,  v ktorých sídlia a možnostiach s tým súvisiacich,  v projektoch, na ktorých školy spolupracujú, histórii a progrese. Všetky uvedené informácie nájdete na webových stránkach škôl https://zskomsered.edupage.org/news/#news-2188 .

            Možno ste sklamaní, že ZŠ Jana Amosa Komenského ani v tomto roku neorganizovala Deň otvorených dverí pre budúcich prvákov. Napriek tomu, že pandemická situácia sa zlepšuje, škola v záujme ochrany zdravia žiakov a zamestnancov neustále eliminuje aktivity počas ktorých vstupujú do priestorov školy skupiny ľudí. Pozitivita na škole  je v poslednom období omnoho vyššia ako počas vrcholu pandémie. A keďže našou prioritou je vytvoriť bezpečné prostredie pre všetkých, dúfame, že virtuálna prehliadka  http://www.provirtual.sk/images/projekty/projekt877/zssered.html  a video

            https://www.youtube.com/watch?v=nCjRbhc_RPU Vám osobnú návštevu aspoň čiastočne vynahradia.

            Tešíme sa na stretnutie na zápise 29.4.2022 a 30.4.2022 https://lnk.sk/grws.

            PaedDr. Paulína Krivosudská, riaditeľka ZŠ Jana Amosa Komenského

        • Zápis do materskej  školy od 02.05.2022 do 15.05.2022
          • Zápis do materskej školy od 02.05.2022 do 15.05.2022

          •  

            Podávanie žiadostí o prijatie dieťaťa do materskej školy pre školský rok 2022/2023 bude prebiehať od 02. 05. 2022 do 15. 05. 2022. Novú prihlášku nájdete na stránke  https://msdiosered.edupage.org/ v hlavnom menu. Elektronické prihlášky budú spustené od 02.05.2022.

            Následne vyplnenú, potvrdenú od lekára, podpísanú prihlášku oboma zákonnými zástupcami a žiadosť o prijatie do školskej jedálne zašlete poštou, naskenovanú podpísanú prihlášku na adresu materskej školy alebo ju osobne doručíte riaditeľke materskej školy.

            Dátum potvrdenia od lekára nesmie byť starší ako dátum podania žiadosti. Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno – vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného poradenského zariadenia.

            V súlade s ods.1 § 28 a zákona č. 245/2008 Z.z. zákon o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov je od septembra 2021 predprimárne vzdelávanie v materskej škole povinné pre všetky päťročné deti. Sú to deti, ktoré medzi 1. septembrom 2021 a 31. augustom 2022 vrátane dovŕšili päť rokov veku. Povinné predprimárne vzdelávanie plní dieťa formou pravidelného denného dochádzania do materskej školy v rozsahu najmenej 4 hodiny denne. Päťročné deti budú do spádovej materskej školy prijímané prednostne.

            Spádová oblasť pre Materskú školu na Ul. D. Štúra (vrátane elokovaných pracovísk na Cukrovarskej, Fándlyho a Pažitnej ul.):

            Amazonská, Bratislavská, Cukrovarská, Ul. D. Štúra, Dolnostredská, Fándlyho, Garbiarska, Južná, Jarná, Kasárenská, Kostolná, Kukučínova, Letná, Ul. M. R. Štefánika, Malý háj, Mládežnícka, Mlynárska, Námestie slobody, Niklová, Novomestská, Nový majer, Pažitná, Poľná, Priemyselná, Šintavská, Školská, Trnavská cesta, Vinárska, Vonkajší rad, Železničná, mesto Sereď.

            Podmienky prijímania :

            - prednostne prijímame deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné,

            - výnimočne možno do materskej školy prijať dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku ak to personálne , priestorové podmienky dovolia

            - prijímame deti s osvojenými hygienickými ( používanie WC, nemať plienky) a sebaobslužnými návykmi

            Pred odoslaním prihlášky si prosím, prečítajte informovanie dotknutej osoby v zmysle čl.13 Nariadenia GDPR.

            https://www.osobnyudaj.sk/informovanie/37839977/sk/zakladne-informacie