• Zápis detí do Materskej školy

          • Zápis do Materskej školy

             od 03.05.2021  do 14.05.2021

            Podávanie žiadostí o prijatie dieťaťa do materskej školy pre školský rok 2021/2022 bude prebiehať od 03. 05. 2021 do 14. 05. 2021. Novú prihlášku nájdete na stránke  https://msdiosered.edupage.org/ v hlavnom menu. Elektronické prihlášky budú spustené od 03.05.2021.

            Následne vyplnenú, potvrdenú od lekára, podpísanú prihlášku oboma zákonnými zástupcami a žiadosť o prijatie do školskej jedálne zašlete poštou, naskenovanú podpísanú prihlášku na adresu materskej školy alebo ju osobne doručíte riaditeľke materskej školy.

            Dátum potvrdenia od lekára nesmie byť starší ako dátum podania žiadosti. Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno – vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného poradenského zariadenia.

            V súlade s ods.1 § 28 a zákona č. 245/2008 Z.z. zákon o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov je od septembra 2021 predprimárne vzdelávanie v materskej škole povinné pre všetky päťročné deti. Sú to deti, ktoré medzi 1. septembrom 2020 a 31. augustom 2021 vrátane dovŕšili päť rokov veku. Povinné predprimárne vzdelávanie plní dieťa formou pravidelného denného dochádzania do materskej školy v rozsahu najmenej 4 hodiny denne. Päťročné deti budú do spádovej materskej školy prijímané prednostne.

            Spádová oblasť pre Materskú školu na Ul. D. Štúra (vrátane elokovaných pracovísk na Cukrovarskej, Fándlyho a Pažitnej ul.):

            Amazonská, Bratislavská, Cukrovarská, Ul. D. Štúra, Dolnostredská, Fándlyho, Garbiarska, Južná, Jarná, Kasárenská, Kostolná, Kukučínova, Letná, Ul. M. R. Štefánika, Malý háj, Mládežnícka, Mlynárska, Námestie slobody, Niklová, Novomestská, Nový majer, Pažitná, Poľná, Priemyselná, Šintavská, Školská, Trnavská cesta, Vinárska, Vonkajší rad, Železničná, mesto Sereď.

            Podmienky prijímania :

            - prednostne prijímame deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné,

            - výnimočne možno do materskej školy prijať dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku ak to personálne , priestorové podmienky dovolia

            - prijímame deti s osvojenými hygienickými ( používanie WC, nemať plienky) a sebaobslužnými návykmi


            Pred odoslaním prihlášky si prosím, prečítajte informovanie dotknutej osoby v zmysle čl.13 Nariadenia GDPR.

            https://www.osobnyudaj.sk/informovanie/37839977/sk/zakladne-informacie


            Postup zákonných zástupcov pri odklade povinnej školskej dochádzky


            V zmysle zákona č. 245/2008 Z.z. § 28a ods. 3 (školský zákon) účinnosťou od 1.1.2021 boli odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky a dodatočné odloženie plnenia povinnej školskej dochádzky zrušené. Ak chcete aby Vaše dieťa pokračovalo v predprimárnom vzdelávaní, postupujte podľa týchto pokynov.

            Písomne požiadate riaditeľku materskej školy o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania najneskôr do 30.04.2021.

            Žiadosť o pokračovanie v plnení povinného predprimárneho vzdelávania. Je zverejnená na https://msdiosered.edupage.org/ alebo osobne v MŠ.

            Podpísanú  od oboch zákonných zástupcov  ju doručíte  do materskej školy.

            Priložíte:

              • písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie - CPPaP
              • písomný súhlas pediatra
              • informovaný súhlas zákonného zástupcu- je zverejnený na https://msdiosered.edupage.org/


            Ak dieťa ani po pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole nedosiahlo školskú spôsobilosť, začne najneskôr 1. septembra, ktorý nasleduje po dni, v ktorom dieťa dovŕšilo siedmy rok veku, plniť povinnú školskú dochádzku v základnej škole.




            V Seredi dňa 13.04.2021                                                          Beata Lukáčová

                                                                                                               riaditeľka MŠ



            Informovany_suhlas_zakonneho_zastupcu_dietata_o_pokracovani_povinneho_predprimarneho_vzdelavani.docx

            Odklad_SD_ziadost_(1).docx

        • Vyšetrenie školskej spôsobilosti
          • Vyšetrenie školskej spôsobilosti

          • Oslovujeme Vás opäť s ponukou psychologického vyšetreniaškolskej spôsobilosti u 5-6 ročných detí, ktoré by mali nastúpiť do 1. roč. ZŠ. V tomto školskom roku sa nebude dávať rozhodnutie o odklade školskej dochádzky, ale rozhodnutie o pokračovaní v predprimárnom vzdelávaní. Toto rozhodnutie bude vydávať riaditeľka MŠ.

            V prílohe posielame

            1.prihlášku na vyšetrenie školskej spôsobilosti    Prihlaska-na--vys.1.doc

            2.súhlas zákonného zástupcu       suhlas-vysetrenie-SZ--MS.docx

            3.leták  pre rodičov            skolska-zrelost---letak-pre-rodicov.docx                        

        • CZŠ sv. Cyrila a Metoda
          • CZŠ sv. Cyrila a Metoda

          • Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu nie je možné uskutočňovať otvorené hodiny a DOD na ZŠ. Rodičia nemajú možnosť nahliadnuť do priestorov školy, porozprávať sa s nami a získať dostatok informácií o našej škole. 

             

            Prečo si vybrať práve nás?

             

            Obrazom súčasnej doby je dynamický rozvoj a časté zmeny. Aj tieto fenomény nám prinášajú mnohé každodenné rozhodovania. Častokrát sú jednoduché, inokedy dôležité a ovplyvňujúce naše životy na dlhé obdobie. Jedným z nich je určite aj výber základnej školy pre naše deti. Z vlastnej skúsenosti viem, že správne sa rozhodnúť nie je vôbec jednoduché. Znamená to získať pravdivé informácie, vyhodnotiť vlastné skúsenosti, poznanie a v neposlednom rade prijať zodpovednosť za svoje rozhodnutie. Kým sa tak stane, ponúkame Vám, milí rodičia, zaujímavé videá zo života našej školy, z ktorých zistíte, v čom sa líšime od ostatných škôl a v čom sme výnimoční.

            V priebehu nasledujúcich dní Vám budeme prinášať jednotlivé časti, prostredníctvom ktorých Vás prevedieme našimi priestormi, oboznámime so školským vzdelávacím programom a spolu s nami budete mať príležitosť čiastočne precítiť atmosféru u nás v škole.

            Sme modernou školou s jasne stanoveným cieľom a tradíciou. Na dynamickosť doby a požiadavky stredných škôl reagujeme vzdelávaním a výchovou. Aj preto sme sa rozhodli ponúknuť pre Vaše deti triedu s bilingválnym programom už od 1.ročníka. Sme tak jedinou školou svojho druhu v meste Sereď. V tomto školskom roku ponúkame opäť NOVINKU – bilingválny program už aj žiakom 5.ročníka.

            V jednotlivých častiach našich videí Vám postupne ponúkneme všetky potrebné informácie na to, aby ste sa dokázali správne rozhodnúť.                

                                                                             Ing. Monika Kroláková riaditeľka školy

             

             

        • Za dverami našej školy
          • Za dverami našej školy

          • Milí žiaci, budúci žiaci, rodičia, priatelia, pozývame vás na virtuálnu prehliadku, počas ktorej môžete z pohodlia domova nazrieť do vnútorných priestorov ZŠ Jana Amosa Komenského a prezrieť si triedy, učebne, školskú jedáleň či telocvične. Nakoľko aktuálna situácia nám neumožňuje osobné stretKliknite na link, rozbaľte menu a pozrite si školu http://www.provirtual.sk/images/projekty/projekt877/zssered.html 8.4..2021 budeme robiť aj online webinár pre rodičov o školskej pripravenosti. 

            S pozdravomPaedDr. Paulína Krivosudskáriaditeľka ZŠ Jana Amosa KomenskéhoKomenského 1227/8, 926 01 Sereď riaditelka@zskomsered.sk;+421 911 332 178; 031/6270151 alebo 031/6270140

        • Obnovenie výučby od 22.03.2021
          • Obnovenie výučby od 22.03.2021

          • Rodičia a osoby vstupujúce do materskej školy potrebujú mať k nahliadnutiu 7-dňový negatívny test.

            OZNÁMENIE, v súlade s rozhodnutím ministra školstva č. 2021/10079:1- A1810 z 5. februára 2021 a uznesením Vlády SR č. 156/2021 zo dňa 17. 03. 2021 - aktualizácie mapy okresov podľa aktuálnej rizikovosti s ohľadom na šírenie ochorenia COVID-19 a stanoviska RÚVZ Galanta č. AA/2021/00421/01134 zo dňa 17. 03. 2021.

            Od 22.03.2021 sa obnovuje výchovno- vzdelávacia činnosť v materskej škole a jej elokovaných pracovísk.

             

        • VZN č. 13/2020
          • VZN č. 13/2020

          • Všeobecne záväzné nariadenie mesta Sereď, č. 13/2020 zo dňa 10. 12. 2020, ktorým sa mení a dopĺňa všeobecne záväzné nariadenie č. 7/2019 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach, ktorých je mesto Sereď zriaďovateľom v znení všeobecne záväzného nariadenia č. 4/2020

            Schválené MsZ v Seredi dňa 10. 12. 2020

            Účinnosť: 01. 01. 2021 

             

        • Špeciálny prístup
          • Špeciálny prístup

          • Keď chceme byť múdri a s nami celý svet, učme ľudí. Učiť nie, aby sme učili, ale aby vedeli. Vedieť nie, aby vedeli, ale aby položili ruku k činu
        • Vieme ako na to
          • Vieme ako na to

          • Človek nemiluje deti, pretože sú to deti, ale zamiluje si ich skrze náklonnosť, ktorá vzniká pri ich výchove.